Ezgi ile
Moda Talks

RENKLERİN DANSI PODYUMLARA YANSIDI!

Sonbahar-kış modası ürünlerine yön veren podyumlarda bakalım neler dikkat çekmiş? Dünyaca ünlü moda tasarımcılarının yeni gözdesi; capcanlı renkler ve feminen çizgiler… Farklı kumaşların ve dokuların da bolca bir arada kullanıldığını görüyoruz. Bu sezonunun modasını genel anlamıyla tanımlayacak olursak; cesur, ilham verici ve çarpıcı… Geçen sezondan alışık olduğumuz canlı renklere sahip takımlar, oversize montlar ve peluşlar bu sezonda da podyumda kendine yer bulmaya devam ediyor. Son zamanların trendi vintage dokunuşlara gelecek olursak, dolaplarınızda tüvit parçalara yer ayırın derim!
Bu sezon renk kombinasyonları, kumaşların uyumu o kadar güzel ki “Kış gelse de kombin yapsam” diyorum!

Podyumlar Renklendi

2022/23 Sonbahar-Kış sezonunda renklerin dikkat çekici gücü öne çıkıyor. Kombinlerin vurucu parçası sıcak pembe, mavi, turuncu ve yeşil renklere sahip parçalar oluyor. Elbette siyah ve kahverengi de sezonun öne çıkan renkleri arasında yerini alıyor. Özellikle acı kahve tonları için “siyahın yerini alan renk” bile diyebiliriz.

Barbie Efekti sonbahar-kış moda ürünlerinden örnekler

Pembenin en cesur, ilham verici ve canlı tonu sezonun güçlü vurgusu olarak öne çıkıyor ve yerini sağlamlaştırıyor. Elbiseler, etekler, takımlar, kabanlar… Bu sezon “Barbie Efekti” podyumları kasıp kavuruyor. Dilerseniz baştan aşağı pembe giyinebilir yine dilerseniz de bu dikkat çekici rengi daha klasik renkler ile kombinleyebilirsiniz.

Transparanın Çekiciliği

Transparan parçalar da bu sezonun gözdeleri arasında. Tüller, fileler, danteller… Yine gece kıyafetlerinden günlük sokak stiline pek çok tasarımda gördüğümüz transparan modası dolaplarımıza ama bugün ama yarın taşınacak gibi duruyor.

Podyumda yürüyen bir manken Podyumda Tüvit Rüzgarı

Sofistike bir görünüm veren tüvit parçalar, en ünlü markaların podyumunda boy gösteriyor. Hem ikonik hem de nostaljik bir yanı olan tüvit kumaş, dış giyimden mini eteklere her parçada kendine yer buluyor. Ekose ya da baklava desenli tüvit takımlar, tatlı bir görünümün yanı sıra feminen bir şıklıkta sunuyor.

Deri Asaleti Sonbahar-kış moda kıyafetleri

Hemen her sezonun olmazsa olmazlarından olan deri parçalar bu sezonda yine kendine yer buluyor. 2022/23 Sonbahar-Kış modasında deri teması ve gotik tarz birleşiyor. Deri takımlar, deri blazerlar, peluşlu deri ceketler… Hem sportif hem şık bir görünüm ile şıklığı yakalamak isteyenler yine tercihini deri parçalardan yana yapabilir.

 

Modaya dair daha çok bilgiye ulaşmak ve moda dünyasından geri kalmak istemiyorsan Instagram’da @sesuagda’nın bildirimlerini açsan iyi edersin. Web sitemizdeki diğer içeriklere göz atmanı da öneririz. 😊